Hoe bouw ik een witmetalen bouwpakket

geplaatst in: blog, hoe maak ik

Hoe bouw ik een witmetalen bouwpakket

Hier laat ik zien hoe ik een witmetalen bouwpakket in elkaar zet. Dit is vooral bedoeld om te laten zien hoe ik het doe. Dit wil niet zeggen dat de enige goede methode is om het model te bouwen.

Als voorbeeld gebruik ik het bouwpakket van een witmetalen veewagon.

Dit bouwpakket is vooral geschikt als voorbeeld omdat het een wagon is waar je de binnenzijde kunt zien en er eventueel lading (lees: vee) in kunt zetten.

Het bouwpakket bevat de volgende onderdelen:
- zijkanten
- vloer
- dak
- buffers
- remslangen
- lagers

Gereedschap om het model te bouwen:
- laagtemperatuur (90 graden) soldeertin en/of universele lijm
- soldeerbout dat op een lage temperatuur ingesteld kan worden
- kleine boortjes (0,8 mm, 1 mm, 2 mm)
- hobby mesje
- kleine vijlen

Benodigdheden die niet bij het bouwpakket inbegrepen zijn
- 12 mm spaakwielen met 8 spaken
- verf
- belettering
- koppelingen

Stap 1

Nadat ik alle onderdelen heb ontdaan van oneffenheden ben ik begonnen met het het in elkaar zetten. Als eerste heb ik de stangen in de openingen vast gesoldeerd. Daarna heb ik één zijde aan één kopzijde gesoldeerd en voor de andere zijde herhaald.

Stap 2

De wielpotten waren hierna aan de beurt om hun plaats te krijgen. Ik heb voordat ik de wielpotten gemonteerd heb nog even de lagers gepast en waar nodig de gaten hiervoor opgeruimd. Na montage is dit eigenlijk niet meer mogelijk. Bij al het soldeer werk heb ik er steeds op gelet dat het e.e.a. haaks op elkaar stond. Ook voorkom ik het gebruik van te veel vloeimiddel door een klein kwastje (nr. 1) voor het aanbrengen van vloeimiddel te gebruiken.

Stap 3

Een van de leukste stappen volgt nu. Het model krijgt vorm. De twee helften aan elkaar solderen. Hierbij heb ik uiteraard er weer op gelet dat het resultaat haaks was. De lagers en wielen kunnen hierna op hun plaats gezet worden.Om te controleren of de wielen vlak staan en of het wagon goed over de rails gaat lopen heb ik eerst het model op een glasplaat gecontroleerd. Daarna nog even ter controle, en uiteraard ook voor de lol, over een paar wissels heen laten rijden.

Stap 4

De details aan de onderzijde van het wagon was nu aan de beurt. Hierbij is het vooral opletten dat de remstangen goed op hun plaats zitten en niet tegen de wielen aankomen zodat deze vrij kunnen rond draaien. Ook heb ik de buffers gemonteerd.

Stap 5

De details die ik hierna gemonteerd heb zijn de remhandels, remslangen, handgrepen en als laatste de vloer gemonteerd. Op de foto ligt het dak nog los op zijn plaats. Deze heb ik pas na het schilderen en het plaatsen van de lading gelijmd.

Stap 6

Aan een kant vind ik het een beetje jammer om een model te gaan schilderen want een ongeschilderd model is in principe al behoorlijk mooi. Het staat alleen een beetje vreemd op een modelbaan. Vóór het schilderen heb ik het model uiteraard nog even met een gewoon afwasmiddel afgewassen. Hiermee heb ik het model vetvrij gemaakt en ook restanten van vloeimiddel verwijderd. De koppelingen die ik gebruik zijn Sprat and Winkle koppelingen. Het grote voordeel voor mij is dat deze koppelingen betrouwbaar zijn op een rangeer layout en er bij het koppelen en ontkoppelen van de wagons, door het gebruik van permanente magneten, geen handen dichtbij de treinen nodig zijn.

4 mei 2017
reacties
plaats uw reactie