een deel van mijn modelspoorbaan vervangen

geplaatst in: blog, hoe maak ik

De ruimte die ik voor een modelspoorbaan is beperkt tot een schap van 160 x 30 cm. De modelbaan bestaat uit twee delen. Het deel dat ik wil gaan vervangen is het rechterdeel en is ongeveer 70 x 30 cm.

Op dit moment ziet de baan er zo uit:

Links staat een postkantoor en rechts een geschakelde woning. In de achtergrond staat een zelf ontworpen gebouw.

Het seinhuisje dat ik gebruikt heb kunt u hier vinden.

De winkelstraat is zelf ontworpen en het stationsgebouw is een Ratio bouwpakket.

In plaats van heel veel dingen in een klein oppervlak stoppen, besloot ik om het eenvoudig te houden. Het wordt alleen een stukje rail in een lichte boog, een bruggetje en een boerderij.

Op vakantie in Northumberland heb ik een boerderij gezien waar het model losjes op gebaseerd is. Omdat het bruggetje over een stroompje gaat geeft dit mij een mogelijkheid om stromend water in model te gaan maken. Ik ga met het boerderij beginnen omdat dit de inspiratiebron is.

Het ontwerp doe ik op de 'ouderwetse' manier met potlood en papier (en een tekenbord).

Het bouwen van de boerderij kan eindelijk beginnen. Dit is hoe het eruitziet na het maken van de muren.

Het schilderen en verweren van de muren is gedaan en het begint ergens op te lijken.

Omdat ik van plan ben om verlichting in het boerderij aan tebrengen maak ik voor twee kamers ook een interieur.

De woonkamer:

Beide kamers in plaats gezet:

De volgende stap was het maken van de verlichting. Dit heb ik gedaan door een LED en een 560 ohm weerstand op een stukje experimenteer bord te solderen. Dit heb ik in een kartonnen lichthuis geplaatst. In dit lichthuis heb ik op plaatsen waar ik licht uit wou laten ontsnappen opaak kunststof gelijmd waardoor het licht min of meer evenredig verdeeld wordt


Op onderstaande foto kunt u de twee lichthuisjes zien.

De deuren en ramen heb ik op hun plaats gelijmd met daarachter de gordijnen. De deuren worden nog blauw geschilderd. In Northumberland is dit een veelvoorkomende kleur voor deuren.

Ik kon de verleiding niet weerstaan om alvast aan het dak te beginnen.


De volgende stap is uiteraard het dak afmaken en een schoorsteen plaatsen.

11 juni 2018
reacties
Raymond
9 mei 2023 at 15:21
Fraai he die Engelse banen!
Reply
plaats uw reactie